Fyra dygn med utterst bra film – men också gäster, workshoppar och samtal. Välkommen till Jönköpingsbornas egen festival där vi möts under en gemensam nämnare – vi gillar film!
Ta med alla du känner och upplev film från hela världen! Film som sticker ut; filmer som berör; filmer som skrämmer; filmer som får dig att gråta av skratt; filmer som får dig filosofera över livet – men framför allt filmer du inte kan hitta i soffan via[infoga valfri streamingtjänst här]. Vi utlovar ett exklusivt program!
Håll dig uppdaterad om festivalen på www.jonkopingfilmfestival.se
Biljettinformation
Program och biljetter släpps 21 september.
Biljetter och medlemskort kommer säljas digitalt via Tickster, samt på plats före filmvisningar.
Filmerna visas på Biograf Fokus, Birkagårdens Folkets Hus, Folkets Bio Jönköping, Öbion (Visingsö), Grenna bio (Gränna).

Filmer som visas på Grenna bio, lördag 15 oktober 

16.00 Publikens pris:
 Farha

19.00  Publikens pris:
 The Shadow Hour + gäst
Benjamin Martins som skrivit manus och regisserat filmen, finns på plats för att introducera sin film och svara på dina frågor efteråt.

FARHA
Det är 1948 och i en liten by i Palestina drömmer Farha om att få studera till lärare. I den lilla byn gå vardagen sin stilla lunk, men allt förändras drastiskt när israeliska soldater stormar in och tvingar befolkningen på flykt. I förtvivlan låser Farhas pappa in henne i matkällaren, med löfte om att snarast möjligt komma och hämta henne. Inlåst i det mörka utrymmet bevittnar Farha det som händer utanför genom ett litet hl, hennes enda källa till ljus och luft, och hennes enda koppling till omvärlden. Filmen bygger på en verklig händelse.
Regi: Darin J. Sallam. 92 min. Svensk text.

THE SHADOW HOUR
Andra världskrigets Berlin. Författaren och journalisten Jochen Klepper står inför ett ultimatm när hans judiska frus och dotters planer på att lämn landet slås i spillror – att välja mellan karriären eller äktenskapet. Han väljer äktenskapet. Men för att undvika att bli deporterade till koncentrationsläger tar familjen ett dramatiskt beslut – samma beslut som togs av tusentals äkta makar under andra världskiget – att avsluta sina liv. The Shadow hour är baserad på Jochen Kleppers dagbok.
Regi: Benjamin Martins. 78 min. Engelsk text.

Program med alla Filmfestivalens filmer och övriga aktiviteter under Festivalen finns bl a på Amalias Bistro, Amalias Hus, Biblioteket, Muséet, Gränna Hotel, Mac André, Gränna Campus, Ravelmarks, Franssons polkagrisar, Kalles Tobak, Gais och Thörns Pizza.

Uppdaterad information om programmet, visningsplatser eller eventuella ändringar ser du på Festivalens hemsida www.jonkopingsfilmfestival.se. Facebook.com/jonkoping
filmfestival@jonkopingfilmfestival

Biljetter till filmvisningar:
Ordinarie:     80 kr
Festivalkort   20 kr
Invigning:      150 kr

För att se film nder festivalen behöver du ett Festivalkort. Festivalkortet fungerar som medlemskap i Jönköping Filmfestival 2022. Vissa arrangemang och filmvisnignar har fri entré och då behövs inget Festivalkort.