grenna bio

STorfilm

Visas varje söndag kl. 19, samt onsdagen därpå

smalfilm

Visas varje torsdag kl. 19

Matinéfilm

Visas varannan söndag kl. 16, ojämna veckonr. 

ungdomsfilm

Visas varannan söndag kl. 16, jämna veckonr. 

månadens

alla filmer

Vecka 35 & 36:

 

DÄR KRÄFTORNA SJUNGER handlar om Kya, en övergiven flicka som uppfostrat sig själv i träskmarkerna i North Carolina, USA. I flera år går rykten i Barkley Cove om ”Träskflickan”, som gör att den intelligenta och rådiga Kya isoleras från resten av samhället. På väg in i vuxenlivet dras hon till två unga män från stan och upptäcker en ny och spännande värld. Men när en av männen hittas död blir hon genast utpekad som huvudmisstänkt. Ju mer man får reda på om fallet, desto oklarare blir det vad som egentligen hände – och de många hemligheter som gömts i träsket hotas att avslöjas.

Visas 4/9 & 7/9 kl 19.00, 126 min, från 11 år, drama, biljettpris 110 kr.
11/9 Valdagen, visas ingen film.

 

 

 

Vecka 37:

Stora Biodagen firas över hela Sverige söndagen den 18/9. Det betyder att Du kan komma till oss och se filmera Eldsjäl (för dom yngre) kl 16.00 och den senaste Göta Kanalfilmen kl 19.00 för halva biljettpriset. Vi serverar också popcorn till halva priset på båda föreställningarna. Välkomna!

Eldsjäl. Ända sedan hon var liten har Georgia Nolan haft en enda dröm – att bli brandman precis som sin pappa. I 1932 års New York är det tyvärr inte möjligt för kvinnor. När flera av stadens brandmän försvinner i
mystiska bränder som bränner ner teatrarna på Broadway till grunden, ser Georgia ett gyllene tillfälle. Hon klär ut sig till ”Joe”, en klumpig ung man som blir en del av den nybildade gruppen brandmän som får i uppdrag att stoppa mordbrännaren. Georgia måste dölja sin falska identitet till varje pris, speciellt då hennes pappa är ansvarig för den riskfyllda utredningen.

Visas 18/9 kl 16.00, 92 min, från 7 år, biljettpris 45 kr (90 kr OBS!)

 

Götakanal. När ägarna till klassiska Anderssons Varv ska skilja sig kan de inte komma överens om vem som ska få det. De enas om att lösa det hela genom att tävla i varsin båt på Göta kanal, där vinnaren får varvet. Det blir ett fartfyllt race där allt är tillåtet med alla familjemedlemmar inblandade.

Visas 18/9 kl 19.00, 90 min, barntillåten, biljettpris 55 kr (110 kr OBS!)

Vecka 38:

Elvis. Filmen utforskar Elvis Presleys (Butler) liv och musik från perspektivet av hans komplicerade relation med sin gåtfulle manager överste Tom Parker (Hanks). Historien, som sträcker sig över 20 år, fördjupar sig
i den komplexa dynamiken mellan Presley och Parker från Presleys stigande berömmelse till hans enastående stjärnstatus. En central del i resan är en av de viktigaste och mest inflytelserika personerna i
Elvis liv – Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Visas 21/9 kl 19.00, 159 min, från 11 år, drama/musik, biljettpris 110 kr

Vecka 38:

Happy days are here again. Väntan är över! Efter två långa år gör valsens kung André Rieu en ny sommarkonsert från sin hemstad Maastricht. Premiär på Folkets Hus och Parkers biografer den 9 september. Konserten blir en glädjefull och fängslande upplevelse på det gamla fina Vrijthof-torget i Nederländernas äldsta stad. Populära klassiker, musikal-låtar och upplyftande valser tillsammans med den fantastiska Johann Strauss Orchestra och utvalda gäster.

André bjuder på en inspirerande och romantisk festkonsert på din lokala biograf! Det sägs att väntan och saknad förstärker det ljuvliga i återföreningen och Andrés första sommarkonsert på mer än två år är inget undantag. Det blir helt enkelt en magisk upplevelse för alla. Vi är stolta över att bjuda in Dig och Dina nära och kära till Andrés vackra hemstad Maastricht för en glädjefylld konsert. Låt oss sjunga, dansa, gråta av glädje och skratta tillsammans eftersom… Happy days are here again!

Visas 25/9 kl 16.00 (OBS tiden), barntillåten, biljettpris 110 kr.

Vecka 39:

Det Ska va Gött o Leva. En av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper genom tiderna och vi berättar deras historia. Hur allt började med små steg av framgång, radiosketcher, folkparksturnéer, motgångar och sa° småningom som en albatross som har svårt att lyfta flyger till slut humorgruppen och när den väl lyft flyger de bra och länge. Och fortfarande efter 40 år arbetar de ihop.

Visas 29/9 kl 19.00, 100 min, barntillåten, dokumentär, biljettpris 110 kr.

 

 

Biljettkassan öppnar 20 minuter före visning