månadens

alla filmer

Vecka 1

Mästrkatten 2. Nu återvänder allas mjölk-lapande, svärdsfäktande, galet modiga favorit-kattdjur. För första gången på över ett decennium, presenterar DreamWorks Animation ett nytt äventyr i Shreks universum, där den djärve lagbrytaren Mästerkatten upptäcker att hans passion för fara, och orädda våghalsighet, har tagit ut sin rätt. Mästerkatten har tappat räkningen och har gjort av med åtta av sina nio liv. För att få tillbaka de liven ger sig Mästerkatten ut på sitt största äventyr hittills.
Visas 8/1 kl 16.00, 102 min, animerad familjefilm, biljettpris 90 kr.

 

 

 

Vecka 1

 André Rieu. Starta det nya året 2023 med André Rieu i Dublin! En festlig konsert, exklusiv för biografer, är det bästa sättet att välkomna ett nytt år. Premiär 6 januari. André och hans Johann Strauss Orchestra kommer att bjuda på romantiska melodier, populära klassiker, festlåtar och älskade valser. André Rieu i Dublin är maestrons första inspelade konsert i den irländska huvudstaden på mer än 20 år – en alldeles speciell händelse som inte får missas. Ta med dina nära och kära till din lokala biograf och njut av en kväll med musik och dans på den stora duken med André Rieu. Gott nytt år!
Visas 8/1 kl 19.00, 120 min, musik, biljettpris 110 kr.

Vecka 2.

A man called Otto: Tom Hanks spelar huvudrollen i den amerikanska re-maken av den svenska bok och filmsuccén ”En man som heter Ove”. Här följer vi Otto Anderson, en grinig änkeman, vars enda glädje kommer från att kritisera och döma sina upprörda grannar. När en ny familj flyttar in möter han sin match i kvicktänkta och höggravida Marisol, vilket leder till en oväntad vänskap som kommer att vända upp och ner på hans värld.
Visas 15/1 & 18/1 kl 19.00, drama-komedi, biljettpris 110 kr.

Vecka 3

Knorr: -åriga Luce får en liten söt griskulting i presen9t av sin morfar Ture. Luces mamma Margareta  är dock inte lika förtjust över, att ha en gris i huset, men Luce lyckas övertyga henne om att få behålla  grisen som sitt husdjur och döper den till Knorr. Kravet är att Knorr ska tränas och bli rumsren, vilket   är lättare sagt än gjort. Luces bästa vän Eli, litar inte på morfar Ture och misstänker att morfar har en  hemlig plan för Knorr i samband med stadens stora korv-tävling…
Visas 22/1 kl 16.00, 72 min, animerad familje/barnfilm, barntillåten, biljettpris 90 kr.

Vecka 3.

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY handlar om musikikonen Whitney Houston. Naomi Ackie spelar Houston i denna biografiska musikal baserad på sångerskans storartade liv och musik. Filmen är regisserad av Kasi Lemmons utifrån ett manus av Oscar®nominerade Anthony McCarten. Filmen är en
känslofylld och livfull resa genom Houstons karriär och musik.
Visas 22/1 kl 19.00, 144 min, verklighetsbaserad musik, biljettpris 110 kr. 

 Vecka 4

Wannsee 1942: The Conference utspelar sig den 20 januari 1942 när de ledande nazisterna i Tyskland samlades vid Wannseesjön utanför Berlin på inbjudan av Reinhard Heydrich. På dagordningen fanns endast en punkt: ”den slutgiltiga lösningen på judefrågan”. Baserat på de historiska dokument som lämnades kvar är The Conference en trogen redogörelse för vad som hände under ett möte som förändrade världshistorien och beseglade ödet för över sex miljoner människor. Filmen är inspelad på platsen för den verkliga konferensen och är producerad av välkända Constantin Films till 80-årsdagen för den verkliga konferensen. Ensemblen består av några av Tysklands mest kända skådespelare: Philipp Hochmair (The Experiment), Johannes Allmayr (Colonia Dignidad), Maxmillian Brückner (Cherry Blossoms), Thomas Loibl (Toni Erdmann) och Rafael Stachowiak (Undine).
Visas 25/1 kl 19.00, 108 min, drama, verklighetsbaserad, krigsfilm, frrån 11 år, biljettpris 110 kr.

Vecka 4

BABYLON utspelar sig i 1920-talets Los Angeles. Filmen är en episk berättelse om överdimensionerad ambition och skandalös excess. Den följer flera olika karaktärers uppgång och fall under en era i det tidiga Hollywood som kännetecknades av ohämmad dekadens och lastbarhet.
Visas 29/1 & 1⁄2 kl 19.00, 188 min, drama, biljettpris 110 kr.

Biljettkassan öppnar 20 minuter före visning