månadens

alla filmer

Vecka 16 & 17

AIR. Från den prisbelönade regissören Ben Affleck kommer AIR till biograferna den 5 april. I filmen avslöjas det avgörande partnerskapet mellan den dåvarande rookien Michael Jordan och Nikes nystartade basketdivision som revolutionerade sportvärlden och populärkulturen med varumärket Air Jordan. Denna gripande berättelse följer den karriärdefinierande chansningen där allt stod på spel, den kompromisslösa visionen av en mamma som vet värdet av sin sons enorma talang och basketfenomet som skulle bli störst av alla.

Visas 23/4 & 26/4 kl 19.00, 112 min, biljettpris 110 kr.

 

 

 

Vecka 18 & 19

De Tre Musketörerna. Från Louvren till Buckingham Palace, från rännstenen i Paris till belägringen av La Rochelle… I ett kungadöme delat av religionskrig, och under hot om brittisk invasion, gör en handfull män och kvinnor uppror med korsade svärd för att slåss för Frankrikes öde.
Visas 7/5 & 10/5 kl 19.00, 121 min, drama/action/äventyr, biljettpris 110 kr.

Vecka 19

Victor Och Josefine är bästa vänner, trots att han är en stor hungrig björn och hon en mycket liten mus. När Victors värdefulla fiol går sönder reser de till hans hemland Snackistan för att få den lagad. Här bor världens bästa musiker som brukar sprida glädje med härliga toner, men väl på plats upptäcker Victor och Josefine att all musik är bannlyst sedan flera år. Det finns dock modiga invånare som kämpar mot förbudet, och tillsammans med dem samt en mystisk maskerad hjälte försöker våra båda vänner se till så att musiken åter släpps fri i björnarnas land.
Visas 14/5 kl 16.00, Animerad familjefilm, biljettpris 90 kr.

Vecka 19

Madeleine Och Taxichauffören. Madeleine lämnar en liten förort för att åka till ett äldreboende på andra sidan Paris. En taxichaufför kommer för att hämta henne, men utan bråttom att nå fram, ber hon föraren att köra förbi de platser i huvudstaden som har betytt något i hans liv.
Visas 14/5 kl 19.00, 90 min, dramakomedi, biljettpris 110 kr.

 Vecka 20

Minnas Paris: skildrar hur ett av offren i Parisattackerna 2015, fint spelad av Virginie Efira, sakta läker sitt trauma genom att återskapa sina minnen. Till hjälp har hon andra överlevare från den restaurang där attentatet skedde. Alice Winocour har med skärpa och inkännande skapat en film om hur posttraumatisk stress kan upplevas och den process de drabbade går igenom för att komma tillbaka till ett nytt liv. Ett liv som aldrig kan bli som förr.
Visas 17/5 kl 19.00, 105 min, drama, verklighetsbaserad, från 15 år, biljettpris 110 kr.

Vecka 20 & 21

LOVE AGAIN: Tänk om ett slumpmässigt sms ledde till ditt livs kärlek? I den här romantiska komedin, skickar Mira Ray en serie romantiska sms till bortgångne fästmans gamla mobiltelefonnummer utan att inse att numret omfördelats till Rob Burns nya telefon. Rob fängslas av meddelandena och när han får i uppdrag att intervjua megastjärnan Celine Dion (som spelar sig själv i sin första filmroll), tar han hjälp av henne för att komma på hur man träffar Mira personligen och vinna hennes hjärta.
Visas 21/5 & 24/5 kl 19.00, romantisk komedi, biljettpris 110 kr.

Vecka 21

LUMLARNAS FÖRTROLLADE SKOG: De två hemliga agenterna Claé och Bruó tjänar olika herrar. Fiendskapen mellan de kungariken där de bor går långt tillbaka. En dag stöter Claé och Bruó på varandra i Förtrollade skogen. Misstänksamheten gör det till ett laddat möte. Men snart inser agenterna att de är ute på samma uppdrag: att rädda alla från de fruktansvärda jättar som omringar skogen.
Visas 28/5 kl 16.00, animerad familjefilm, biljettpris 90 kr.

Vecka 21 & 22

DEN LILLA SJÖJUNGFRUN: Ariel är den yngsta och mest viljestarka av Kung Tritons döttrar och längtar efter att lära sig mer om livet på land. När hon en dag beger sig upp till ytan blir hon förälskad i den stilige Prins Eric. Trots att det är förbjudet för sjöjungfrur att umgås med människor väljer Ariel att följa sitt hjärta. Hon sluter ett avtal med den onda sjöhäxan Ursula, vilket ger henne en chans att få uppleva livet på land, men i och med det är både hennes liv, och sin fars krona, i fara.
Visas 28/5 & 31/5 kl 19.00, musikal/äventyr, biljettpris 110 kr 

Biljettkassan öppnar 20 minuter före visning