månadens

alla filmer

Vecka 39

VEM ÄR DU, MAMMA MU? När Mamma Mu blir inspirerad av barnen och vill göra sin alldeles egna Mu-sikal, råkar hon ställa till det rejält. Lillebrors älskade nalle försvinner under mystiska omständigheter och det är Mamma Mus fel.

”Kan du inte bara vara en vanlig ko?” undrar hennes vän Kråkan. ”Då händer ingenting!” Men det är ju precis det Mamma Mu vill undvika. Hon älskar när det händer saker! Inte bara så sorgliga saker. Tillsammans börjar Mamma Mu och Kråkan följa spåren efter den saknade nallen.

Visas 1/10 kl 16.00, 67 min, animation, barntillåten, biljettpris 100 kr.

Vecka 39 & 40

AVGRUNDEN. Hela Kiruna kommer troligen rasa, frågan är inte om utan när.

När ett gruvras inträffar i Kiirunavaragruvan börjar en kapplöpning mot klockan. Säkerhetschefen Frigga (Tuva Novotny) är fast i gruvan och måste ta sig upp för att varna staden och rädda sin familj innan katastrofen är ett faktum.

Visas 1/10 & 4/10 kl 19.00, 103 min, drama/action/äventyr, biljettpris 120 kr.

 

 

 

Vecka 40 & 41

GOLDA.Oscarsbelönade Helen Mirren gestaltar Israels premiärminister Golda Meir, som efter Jom kippur-krigets utbrott hösten 1973 plötsligt måste leda en kapplöpning mot tiden för att rädda sitt land. Miljontals liv står på spel, medan Golda tyngs av svåra politiska beslut och av en sjukdom hon försöker förtränga. ”Israels järnlady” frustreras över interna stridigheter i sitt helt manliga kabinett, men kanske kan hennes vänskap med Henry Kissinger (Liev Schreiber) bli till hjälp om hon sköter sina kort.

För regin står Guy Nattiv, Oscarsvinnare för kortfilmen Skin, och i övriga roller ses Camille Cottin, Rami Heuberger, Emma Davies och Ed Stoppard.

Visas 8/10 & 11/10 kl. 19:00, drama, verklighetsbaserat, biljettpris 120 kr.

Vecka 41

TROLLS 3. Gör dig redo för en actionfylld, stjärnspäckad, regnbågsfärgad familjeåterförening när Anna Kendrick och Justin Timberlake återvänder för det nya kapitlet i DreamWorks Animations storfilmsserie: Trolls 3. Efter två filmer med sann vänskap och obevekligt flirtande, är Poppy (Anna Kendrick) och Kvist (Justin Timberlake) nu officiellt äntligen ett par. När de kommer varandra närmare, upptäcker Poppy att Kvist har ett hemligt förflutet. Han var en gång med i hennes favoritpojkband, fenomenet BroZone, tillsammans med sina fyra bröder: Floyd (Golden Globe-nominerade elektropop-sensationen Troye Sivan), John Dory (Eric André; Sing 2), Spruce (Grammy-vinnaren Daveed Diggs; Hamilton) och Clay (Grammisvinnaren Kid Cudi; Don’t Look Up).´BroZone upplöstes när Kvist fortfarande var jätteliten, och även familjen splittrades. Kvist har inte sett sina bröder sedan dess.

Visas 15/10 kl 16.00, 92 min, animation, barntillåten, biljettpris 100 kr.

 Vecka 41 & 42

Tillsammans 99 följer kollektivet; Göran, Lena, Lasse, Klasse och de andra, under ett dygn då de återförenas i skratt, tårar, bråk, olösta konflikter, nostalgi. Tillsammans 99 är en film som vill beröra och rycka med biopubliken med sin humor, glädje och även sorg. En komedi och en allvarlig berättelse om tidens gång och om hur det är att leva.

Filmen är skriven och regisserad av Lukas Moodysson, som tidigare har gjort några av de senaste decenniernas mest älskade, sedda och kritikerrosade filmer som Fucking Åmål (1998), Tillsammans (2000), Lilja 4-ever (2002) och Vi är bäst! (2013). Moodysson regisserade senast tv-serien Gösta (2019) för HBO. Tillsammans sågs av 849 000 biobesökare i Sverige.

Visas 15/10 & 18/10 kl 19.00, dramakomedi, biljettpris 120 kr.

Vecka 42

GRAN TURISMO: Baserad på den sanna historien om tonåringen Jann Mardenborough, vars skicklighet inom TV-spelet Gran Turismo gjorde att han vann en serie Nissan-tävlingar och blev en professionell racerförare.

Filmen är regisserad av Neill Blomkamp baserat på ett manus av Jason Hall och Zach Baylin utifrån Playstation Studios TV-spel.

I rollerna ser vi bl a David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner och Djimon Hounsou.

Visas 22/10 kl 19.00, action, från 11 år, 134 min, biljettpris 120 kr.

Vecka 43

KYSSEN. Danmark, 1913, strax före första världskriget. Anton Abildgaard är en nobel och plikttrogen ung man vars högsta prioritet är att slutföra sin officersutbildning inom kavalleriet med heder och ära. En afton blir han inviterad på bal till baron Løvenskjolds praktfulla herrgård. Intet ont anande bjuder han upp baronens vackra dotter Edith till dans, men eftersom hon är lam i båda benen sedan en ridolycka försätter han henne i en högst pinsam situation. Plågad av skuldkänslor återvänder Anton till herrgården nästa dag och blir snart en ofta förekommande gäst hos familjen. Edith förälskar sig i den charmante kadetten och allt hade varit väl om det inte varit för att Antons känslor för henne enbart handlar om vänskap och medlidande. Oförmögen att vara ärlig inför den kärlekslängtande Edith snärjer Anton in sig i ett nät spunnet av allt värre lögner och löften som snabbt närmar sig en rent livsfarlig nivå.

Visas 25/10 kl 19.00, romantik, drama, 116 min, biljettpris 120 kr.

Vecka 43

DOUGLAS & DE TRE MUSKETÖRERNA. Douglas är en ung och impulsiv hund som drömmer om att få följa i sin fars fotsteg och bli en av kungens musketörer. Han ger sig av till Paris och blir snart vän med Pip, en pratsam råtta med stark överlevnadsinstinkt, som blir hans väpnare. Under resan träffar de musketörerna Athos, Porthos och Aramis. Tillsammans måste de bekämpa den onda Kardinal Richelieu och förenas i vänskap och strävan efter rättvisa.

Visas den 28/10 kl. 16:00, animation, 84 min,

Vecka 43

NELLY RAPP – I DÖDENS SPEGEL. I filmen om Nelly Rapp – Dödens spegel, får vi åter igen träffa Nelly och hunden London i ett spännande äventyr bland varulvar, monster och väsen. Den här gången får dom även sällskap av Valle då de beger sig ut i Svartskogen för att finna Dödens spegel. En resa som tar dem allt djupare in i skogen och till den plats där Nellys mamma en gång försvann.

Visas 29/10 kl 16.00, deckare, familjefilm, 96 min, biljettpris 100 kr.

Vecka 43

PAST LIVES. Nora och Hae Sung var nära vänner som barn, men tvingades skiljas åt när Noras familj emigrerade från Sydkorea. Ett tjugotal år senare återförenas de under en vecka i New York, utan att veta vad det skulle kunna leda till. Nora är gift och tycks trivas med sitt liv, men mötet med Hae Sung lockar fram tankar hos båda om alla val som formar livet, och om ödets makt. Hypade Past Lives är redan Oscartippad, och anses vara en av de starkaste filmerna om kärlek som gjorts.

Visas 29/10 kl 19.00, feel-good, drama, barntillåten, 106 min, biljettpris 120 kr.

Biljettkassan öppnar 20 minuter före visning