månadens

alla filmer

Vecka 44

PAW PATROL: STORFILMEN. När en magisk meteor kraschlandar i Äventyrsstaden, får PAW Patrol-valparna superkrafter, och förvandlas till MÄKTIGA VALPAR! För Skye, den minsta medlemmen i teamet, är hennes nya krafter en dröm som blivit sann. Men allt förändras när valparnas ärkefiende borgmästaren Överdängare rymmer ur fängelset och slår sig ihop med en galen vetenskapsman för att stjäla superkrafterna. Äventyrsstadens öde står på spel. De mäktiga valparna måste stoppa superskurkarna innan det är för sent, och Skye kommer att få lära sig att även en liten valp kan göra stor skillnad.

Visas 5/11 kl 16.00, 93 min, barntillåten, animerad familjefilm/äventyr, biljettpris 100 kr.

Vecka 44 & 45

RETRIBUTION. Matt Turner (Liam Neeson) är en framgångsrik affärsman baserad i Berlin som jonglerar en finanskarriär med familjeansvar. När Matt en morgon kör sina barn till skolan får han ett telefonsamtal som säger att det finns en bomb under hans säte. Om han inte genomför ett antal uppgifter kommer den att detonera. Instängd i sin bil jagad genom staden, måste Matt följa främlingens allt farligare instruktioner i en kapplöpning mot tiden för att skydda sin familj och lösa mysteriet.

Visas 5/11 & 8/11 kl 19.00, 91 min, från 15 år, biljettpris 120 kr.

 

 

 

Vecka 45

MARIA LUNDQVIST – OM ATT VÅGA FLYGA. (Inspelad föreställning) Föreställningen ”Om att våga flyga” hade premiär i Falköping våren 2019 och har turnerat för utsålda hus. Nu får vi se den på bio!

Så här säger Maria Lundqvist:

– “Jag vill än en gång bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte …!! Det blir tvära kast, mycket musik, vansinnigt lekfullt och på djupaste allvar… Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar… Det kommer bli väldigt roligt!

Föreställningen ges utan skyddsnät, och är specialkomponerad för att passa för en intim (och väldigt kul!) biografkväll.

Visas 12/11 kl 15.00 (OBS tiden!!), 154 min, filmad teater, biljettpris 180 kr.

Vecka 45 & 46

THE MIRACLE CLUB. Lily (Maggie Smith), Eileen (Kathy Bates) och Dolly (Agnes O’Casey) lyckas sällan ta sig bortom vardagssysslor och tidskrävande äkta män i en by på sextiotalets Irland. Plötsligt får de chansen att resa till franska Lourdes, där alla besökare hoppas på personliga mirakel. De tre väninnorna är inget undantag, men om magin skulle utebli trots dopp i det heliga badkarsvattnet kan de ändå unna sig en välförtjänt semester! Samtidigt dyker Chrissie (Laura Linney) upp i byn för sin mors begravning, och bestämmer sig för att följa med till Lourdes. Hon har inte träffat Lily och Eileen sedan hon lämnade byn som tonåring, och hennes trasiga relation till såväl dem som hennes mamma kommer upp till ytan. Det står snart klart att tiden inte läker alla sår, men miraklernas tid kanske ändå inte är förbi?

Visas 12/11 & 15/11 kl 19.00, 90 min, från 7 år, drama/komedi, biljettpris 120 kr.

 Vecka 46

PYSSLINGARNA. Har du någonsin sett en pyssling? Nej, det är inte så konstigt. I 200 år har de små varelserna levt långt under jorden i rädsla för det elaka släktet Människa. Men är alla människor verkligen så elaka? Den äventyrslystna pysslingtjejen Helvi beslutar sig för att ta reda på sanningen och ger sig av tillsammans med två kompisar på en förbjuden resa ovan jord! Här väntar STORA äventyr på de SMÅ varelserna och snart står det klart för Helvi vad hennes uppgift i livet är – att hjälpa andra. Även om de är människor!

Visas 19/11 kl 16.00, 78 min, barntillåten, animerad familjefilm, biljettpris 100 kr.

 Vecka 46 & 47

Killers of the Flower Moon. Baserad på David Granns hyllade bästsäljande bok, utspelar sig i 1920-talets Oklahoma och skildrar seriemord på ursprungsbefolkningen i den oljerika Osage Nation, en serie brutala brott som kom att kallas ”Reign of Terror”.

Visas 19/11 & 22/11 kl 19.00, 206 min, från 15 år, drama/thriller, biljettpris 120 kr.

Vecka 47 

Jeanne du Barry berättas historien om kvinnan som genom sin list och charm gjorde en klassresa från enklast tänkbara förhållande till Kung Louis XVs innersta krets på Versailles. Den stormiga romansen som följer mellan kungen och kurtisanen leder till både kontrovers och, till alla inblandades förvåning, till en stark kärlek.

 

Visas 26/11 kl 19.00, 113 min, från 7 år, drama/romantik, biljettpris 120 kr.

Vecka 48

MIN ÄLSKADE SJÖKAPTEN. Howard, en pensionerad sjökapten, vägrar ta emot hjälp i hemmet av sin dotter Grace. När Grace anlitar Annie som hushållerska blir Howard oväntat förälskad. Han ger all sin kärlek till Annie och hennes familj, men avvisar samtidigt sin egen dotter. Min älskade sjökapten är berättelsen om ett skuldbelagt dotter-faderförhållande, där Härö visar på komplexiteten i våra mänskliga relationer. Men filmen också en kärlekshistoria mellan två äldre människor som visar att det aldrig är för sent för en ny början.

Visas 29/11 kl 19.00, 103 min, drama, biljettpris 120 kr.

Biljettkassan öppnar 20 minuter före visning