månadens

alla filmer

Vecka 48

Kungen av vals bjuder på en spektakulär konsert från sitt vinterpalats i hemstaden Maastricht lagom till jul. Missa inte André Rieu – White Christmas på en biograf nära dig! Premiär 2 december. För många är julen årets höjdpunkt och i år kommer den att bli vackrare än någonsin! Upplev André Rieus nya julkonsert White Christmas fullmatad med klassiska jullåtar, romantiska valser och vackra sånger. Tillsammans med sin trogna Johann Strauss Orchestra bjuder André Rieu in till en oförglömlig kväll för hela familjen som garanterat kommer sätta julstämningen på topp.

Visas 3/12 kl 15.00 (OBS tiden!!), 180 min, musik, biljettpris 140 kr.

 

Vecka 48 & 49

Marsh King’s Daughter är en psykologisk thrillerfilm regisserad av Neil Burger och skriven av Elle Smith och Mark L. Smith, baserad på 2017 års roman med samma namn av Karen Dionne. I huvudrollerna finns Daisy Ridley, Ben Mendelsohn, Garrett Hedlund, Caren Pistorius, Brooklynn Prince och Gil Birmingham.

Visas 3/12 & 6/12 kl 19.00, biljettpris 120 kr.

Vecka 49

Hunden Snuten är Tures bästa vän. Men det verkar som familjen Knyckertz snott den. Ture måste välja, ska han vara ärlig och lämna tillbaka hunden, eller behålla den och därmed hjälpa familjen att genomföra en livsfarlig kupp? Sanningen är inte alltid den man tror och Tures beslut kommer leda till en större katastrof än han kunnat ana… KNYCKERTZ & SNUTJAKTEN tar den älskade tjuvfamiljen från böckerna och julkalendern till landets biografer i ett spännande äventyr för hela familjen.

Visas 10/12 kl 16.00, 100 min, familjefilm, biljettpris 100 kr.

Vecka 49 & 50

NAPOLEON är ett spektakulärt actionepos som beskriver den franska kejsaren Napoleon Bonapartes,
spelad av Oscar®belönade Joaquin Phoenix, uppgång och fall. Mot en fond av storskaligt filmskapande orkestrerad av den legendariske regissören Ridley Scott, fångar filmen Bonapartes obevekliga resa till makten genom hans komplicerade förhållande till sin stora kärlek, Josephine. Hans visionära militära och politiska taktik gestaltas med hjälp av några av de mest dynamiska stridssekvenserna som någonsin filmats.

Visas 10/12 & 13/12 kl 19.00, 158 min, drama/action/äventyr/verklighetsbaserad, biljettpris 120 kr.

 Vecka 50

ÖNSKAN är berättelsen om Asha, en ung flicka som ger en önskan upp mot stjärnorna och får den
besvarad bokstavligen. En stjärna till bråkmakare kommer ned från himlen för att göra henne sällskap.

Visas 17/12 kl 16.00, animerad familjefilm, biljettpris 100 kr.

 Vecka 50 

SOMLIGA GÅR MED TRASIGA SKOR. En film om Cornelis Vreeswijk Snart fyrtio år efter sin död är Cornelis Vreeswijk fortfarande en av svensk musiks största ikoner. Den fattige invandrarkillen från Holland blev folkkär när han moderniserade den svenska visan i mitten på 60-talet. Samtidigt kämpade han hela sitt liv med missbruksproblem och ett stormigt privatliv som ofta hamnade på löpsedlarna. Med hjälp av nyupptäckt arkivmaterial tecknar denna dokumentär ett nära porträtt av en artist som in i det sista ville ge röst åt samhällets svaga och trasiga. Kanske för att han, trots sina framgångar, alltid var en av dem.

Visas 17/12 kl 19.00, 105 min, dokumentär, biljettpris 120 kr.

 

 

Vecka 51

SYNDABOCKEN. Axel Petersén är tillbaka med en stämningsfull film om skuld, flykt och förlåtelse. I
skuggan av Maltas brännande sol, i utkanten av den svenska e-gamingkolonin, dyker lotterisvindlaren Dimman upp för att överraska sin forne vän och kollega inför hans bröllop. Det blir inledningen till ett lika desperat som dekadent sökande efter försoning.

Visas 20/12 kl 19.00, 91 min, drama, biljettpris 120 kr.

JULDAGEN

Vecka 52

BAMSE OCH VÄRLDENS MINSTA ÄVENTYR. Nalle-Maja är med familjen på picknick men ingen verkar vilja leka med henne. När hon i ensamhet får i sig XYZ-saft och blir pytteliten tar allt en ny vändning. Ska de andra hitta henne och går det att göra skillnad om man är liten som en myra?

Visas 25/12 kl 16.00, barnfilm, biljettpris 100 kr.

Vecka 52

WONKA. Baserad på den extraordinära karaktären från Charlie och chokladfabriken, Roald Dahls mest ikoniska barnbok och en av de mest sålda barnböckerna genom tiderna, kommer ”Wonka”. Filmen berättar den underbara historien om hur världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare blev den älskade Willy Wonka vi känner till idag.

Visas 25/12 kl 19.00, komedi/familjefilm/äventyr, biljettpris 120 kr.

Januari:

Vecka 1

ÄNDER, från skaparna av bl.a Minioner, Dumma Mig och Sing: Familjen Mallard är fast i gamla hjulspår. Medan pappa Mack nöjer sig med att hålla sin familj trygg, paddlandes runt för evigt i deras New England-damm, längtar mamma Pam efter att skaka om saker och ting och få visa barnen – tonårssonen Dax och lillasyster Gwen – hela vida världen. Efter att en migrerande ankfamilj mellanlandat i dammen, med spännande berättelser om avlägsna platser, övertalar Pam Mack att de ska ge sig ut på en familjeresa, via New York, till tropiska Jamaica. När gräsänderna tar sig söderut över vintern går deras planer snabbt snett. Upplevelsen kommer att inspirera dem till att vidga sina vyer, skaffa nya vänner och åstadkomma mer än de någonsin trodde var möjligt, samtidigt som de lär sig mer om varandra – och sig själva – än de någonsin föreställt sig.

Visas 7/1 kl 16.00, animerad familjefilm, biljettpris 100 kr.

Vecka 1

ETT SISTA RACE. Streetracinglegend Dennis som försummade sitt äktenskap och 16-åriga dotter Hanna. En dag får han reda på att hans dotter ska delta i ett lopp med sin nya pojkvän. För att stoppa Hanna åker Dennis och hans exfru Tove ut på en resa.

Visas 7/1 & 10/1 kl 19.00. Biljettpris 120 kr.

Vecka 2 & 3

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

Visas 14/1 & 17/1 kl 19.00, 118 min, biljettpris 120 kr.

Biljettkassan öppnar 20 minuter före visning