GRennabio

alla filmer

Vecka 1

ÄNDER, från skaparna av bl.a Minioner, Dumma Mig och Sing: Familjen Mallard är fast i gamla hjulspår. Medan pappa Mack nöjer sig med att hålla sin familj trygg, paddlandes runt för evigt i deras New England-damm, längtar mamma Pam efter att skaka om saker och ting och få visa barnen – tonårssonen Dax och lillasyster Gwen – hela vida världen. Efter att en migrerande ankfamilj mellanlandat i dammen, med spännande berättelser om avlägsna platser, övertalar Pam Mack att de ska ge sig ut på en familjeresa, via New York, till tropiska Jamaica. När gräsänderna tar sig söderut över vintern går deras planer snabbt snett. Upplevelsen kommer att inspirera dem till att vidga sina vyer, skaffa nya vänner och åstadkomma mer än de någonsin trodde var möjligt, samtidigt som de lär sig mer om varandra – och sig själva – än de någonsin föreställt sig.

Visas 7/1 kl 16.00, animerad familjefilm, biljettpris 100 kr.

Vecka 1

ETT SISTA RACE. Streetracinglegend Dennis som försummade sitt äktenskap och 16-åriga dotter Hanna. En dag får han reda på att hans dotter ska delta i ett lopp med sin nya pojkvän. För att stoppa Hanna åker Dennis och hans exfru Tove ut på en resa.

Visas 7/1 & 10/1 kl 19.00. Biljettpris 120 kr.

Vecka 2 & 3

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

Visas 14/1 & 17/1 kl 19.00, 118 min, biljettpris 120 kr.

VECKA 3

Djungelgänget på äventyr: Ett märkligt rosa skum sprider sig i djungeln och skapar problem för djuren. Situationen blir inte bättre när man upptäcker att skummet exploderar vid kontakt med vatten. Särskilt inte som regnperioden är bara en månad bort. Tigerpingvinen Morris och de andra i djungelgänget får ge sig ut på en farofylld resa för att hitta en lösning. På vägen får man kämpa mot såväl törst som bananbrist och mystiska skurkar med långa tänder. Djungeln måste räddas!

Visas 21/1 kl 16.00, 89 min, från 7 år, biljettpris 100 kr.

VECKA 3

Freestyle: En helt vanlig morgon för fyrtiofemåringen Louise. Trött, ut till bilen, köra till jobbet. Men när hon anlänt till destinationen i sin trygga gula Volvo händer något märkligt. Hon kan inte kliva ur bilen. Varje försök leder till samma resultat. Våldsamma svettningar, ångest, hjärtklappning och andnöd. Med andra ord en klassisk panikattack. Efter att ha kört planlöst ett tag parkerar Lousie vid en bensinstation. Desperat och utmattad somnar hon. När hon vaknar är det till ljudet av att någon bryter sig in i bilen. Inbrottstjuven är tjugoåringen Paul. Han behöver ett transportmedel för att ta sig till kusten och spåra upp mannen som kört ihjäl hans bror. Det är början på en totalt utflippad tur genom Frankrike.

Visas 21/1 kl 19.00, 89 min, biljettpris 120 kr

VECKA 4

Det sista stoppet: Tom, en man på ålderns höst, vill hedra sin avlidna frus önskningar och ta hennes aska på en nostalgisk resa genom Storbritannien hela vägen till Land’s End där de först träffades. Under resans gång stöter han på människor med egna historier och bakgrunder och dessa möten gör starka intryck på honom och på dem. Inom kort blir Tom ett välkänt namn genom nyheter och sociala medier och folk
börjar följa hans resa och historia. THE LAST BUS är ett varmt drama om en resa fylld av vänskap och kärlek.

Visas 24/1 kl 19.00, 89 min, från 7 år, drama, biljettpris 120 kr.

VECKA 4 & 5

The Palace: Millennieskiftet står för dörren. Y2K-buggen är på alla läppar. Vissa tror på allvar att nyårsaftonen kan bli världens sista kväll. Om så är fallet tänker åtminstone det groteskt rika och dekadenta gäng som samlats på lyxiga hotellet Gstaad i Schweiz få en storstilad final. Låt champagnekorkarna smälla och den ryska kaviaren serveras i tråg! Och om världen trots allt finns kvar när röken från fyrverkerierna lagt sig är det väl inte fel att den som kan tjänar en hacka på det digitala kaoset? Oavsett hur det går är en sak säker. Räkna med bubbel!

Visas 28/1 & 31/1 kl 19.00, 100 min, från 7 år, biljettpris 120 kr.

Februari:

VECKA 5

Fjärilen Patrik På Äventyr: Patrik är en modig och påhittig fjäril som inte kan flyga – men det håller honom inte tillbaka! Patrik drömmer om att följa med den stora migrationen och gömmer sig i en växtvagn för att förverkliga drömmen. Tillsammans med sina vänner, den roliga larven Martin och fjärilen Jennifer som är höjdrädd, ger de sig ut på ett spännande äventyr. Patrik kommer att bli en osannolik hjälte, men först måste han möta sina rädslor, omfamna sin unikhet och triumfera över motgångar när han kämpar mot det växlande vädret, människor och tre onda fåglar som vill hämnas. Men tillsammans klarar de allt!

Visas 4/2 kl 15.00 (OBS! Ny biotid på söndagar), biljettpris 100 kr.

VECKA 5

Next Goal Wins: I den här humorfyllda och hjärtliga ”underdog”-historien får vi följa det ökänt dåliga fotbollslaget från Amerikanska Samoa, kända från den brutala FIFA matchen 2001 då de förlorade med 31-0. När nu 2014 års kvalificering till VM närmar sig hyr laget in en olycksdrabbad och egensinnig tränare, Thomas Rongen. De hoppas att han ska kunna förändra världens sämsta fotbollslag.

Visas 4/2 kl 18.00 (OBS! Ny biotid på söndagar) & 7/2 kl 19.00, 103 min, från 7 år, biljettpris 120 kr.

VECKA 6 & 7

Lassie Ett Nytt Äventyr: Det är sommarlov och Flo vill inte vara åtskild från sin älskade Lassie. I stället för att åka till Kanarieöarna med sina föräldrar, tillbringar de två osannolika vännerna sommarlovet på Flos moster Cosimas gård i syd-Tyrolen. Där bor hon med Jack Russel-terriern Pippa och de två fosterbarnen Kleo och Henri. När barnen får höra att hundar i byn börjar försvinna blir de oroliga för att förlora Lassie och Pippa ur sikte. Strax därefter sker ett inbrott i Cosimas hus och Pippa stjäls! Tillsammans med Lassie ger sig de tre vännerna ut på jakt efter tjuvarna och för att rädda Pippa.

Visas 11/2 kl 15.00 (OBS tiden) & 14/2 kl 16.00, 92 min, familjefilm, biljettpris 100 kr.

VECKA 6 & 7

Anyone But You: Bea och Ben ser ut som det perfekta paret, men efter en fantastisk första dejt är det
något som gör deras heta attraktion iskall – tills de en dag bjuds in till ett bröllop i Australien. Så de gör
vad två mogna vuxna skulle göra: låtsas vara ett par.

Visas 11/2 kl 18.00 (OBS tiden!), & 14/2 kl 19.00. 103 min, komedi/romantik, biljettpris 120 kr

VECKA 7

Arne alligator och djungelkompisarna: Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasig, snäll och modig – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Visas 18/2 kl 15.00 (OBS tiden!), biljettpris 100 kr.

VECKA 7 & 8 

Purpurfärgen: Warner Bros. Pictures bjuder in dig att uppleva det extraordinära systerskapet mellan tre kvinnor som delar ett okrossbart band i ”Purpurfärgen”. Denna nya version av den älskade klassikern är regisserad av Blitz Bazawule och producerad av Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders och Quincy Jones.

Visas 18/2 kl 18.00 (OBS tiden!) & 21/2 kl 19.00. 141 min, drama/musikal, biljettpris 120 kr.

VECKA 8

Håkan Bråkan 2: Håkan Bråkan vill verkligen ha ett husdjur, men då måste han först visa sig tillräckligt ansvarsfull. Frågan är om Håkan kan klara en vecka på scoutläger utan att ställa till kaos… Speciellt då det dyker upp både tjuvar och en skattkarta.

Visas Söndagen den 25/2 kl 17.00 (OBS tiden!), äventyr/komedi/familjefilm, biljettpris 120 kr.

VECKA 9

Caravaggios skugga: Episkt och spännande kostymdrama där katolska kyrkan skuggar Caravaggio för att undersöka hans förmodade syndiga leverne och huruvida misstanken om att han mördat en rival är sann. Men snart är även kyrkans utredare insyltad i Caravaggios affärer, på liv och död.

Visas 28/2 kl 19.00, 120 min, biljettpris 120 kr.

Mars

VECKA 9

Superpolarna: Den uppfinningsrika dockan Don har tröttnat på att alltid få spela tönten i dockteatern. Han vill vara hjälten någon gång, och varför inte i verkliga livet? På jakt efter hjältedåd att utföra i Central Park slår han följe med den coola rappande leksakhunden DJ Doggy Dog, och de träffar fler vänner bland parkens djur. När Don får höra att hans kompisar på teatern är i fara får han chansen att bli en riktig hjälte. För manus står gänget bakom Toy Story.

Visas 3/3 kl 15.00 (OBS tiden!), 89 min, barntillåten, biljettpris 100 kr.

VECKA 9 & 10

Argylle: Ju större spion, desto större lögn. Från Matthew Vaughns skruvade hjärna (Kingsman, Kick-Ass) kommer Argylle, en knivskarp, helgalen, världsomspännande spionthriller. Bryce Dallas Howard spelar Elly Conway, den tillbakadragna författaren till en serie bästsäljande spionromaner, vars idé om lycka är en lugn kväll hemma med sin dator och sin katt, Alfie. Men när händelserna i Ellys fiktiva böcker – som handlar om den hemliga agenten Argylle och hans uppdrag att stoppa ett globalt spionsyndikat – börjar spegla en verklig spionorganisations hemliga agerande, blir lugna hemmakvällar ett minne blott.

Visas 3/3 kl 18.00 (OBS tiden!) & 6/3 kl 19.00, 135 min, action/thriller, biljettpris 120 kr.

VECKA 10 & 11

Dream Scenario: Nicolas Cage spelar den lågmälde akademikern Paul, som kastas in i rampljuset efter att han på ett oförklarligt sätt börjat dyka upp i folks drömmar. Den medieovane Paul blir snabbt en berömdhet, men när hans besök i omgivningens sömn plötsligt börjar bli alltmer mardrömslika måste han
komma på ett sätt att hantera sitt kändisskap. Michael Cera och Julianne Nicholson ses också i denna smarta komedi om virala fenomen och flockmentalitet, skapad av produktionsbolaget A24.

Visas 10/3 kl 18.00 (OBS tiden!) & 13/3 kl 19.00, 102 min, komedi, från 15 år, biljettpris 120 kr.

VECKA 11

RALLYGÄNGET – DE SNABBA & DE TUFFA är en fartfylld och festlig film för hela familjen, som tar dig med på en vild åktur. Redo att köra? Spänn fast dig! En ung och lovande racerförare får plötsligt chansen att tävla emot en rally-legend. Med hjälp av en före detta förare som sadlat om till mekaniker måste nybörjaren ta sig igenom förrädisk terräng, motståndare och oväntade hinder för att bevisa att han har vad som krävs för att bli nästa stora rallyförare.

Visas 17/3 kl 15.00 (OBS tiden!, 93 min, biljettpris 100 kr.

VECKA 11 & 12

The zone of interest: Rudolf Höss, kommendant för Auschwitz, och hans fru Hedwig strävar efter att bygga ett drömliv för sin familj i ett hus och trädgård beläget intill lägret.

Visas 17/3 kl 18.00 (OBS tiden!), & 20/3 kl 19.00, 105 min, drama/historia/krig, biljettpris 120 kr.

VECKA 12 & 13

BOB MARLEY: ONE LOVE hyllar den ikoniska artistens liv och musik, musik som inspirerade generationer med sitt budskap om kärlek och gemenskap. Upplev historien om Bob Marley på den stora bioduken för första gången, en stark berättelse om att övervinna motgångar och om livsresan bakom hans revolutionerande musik. Filmen är producerad i samarbete med familjen Marley och i rollerna ser vi Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami…, Barbie) som den legendariska musikern och Lashana Lynch (No Time to Die, The Woman King) som hans fru Rita.

Visas 24/3 kl 18.00 (OBS tiden!), & 27/3 kl 19.00, drama/verklighetsbaserad/musik,
Biljettpris 120 kr.

VECKA 13

Nya vänner på lunneskär: Dagarna är fulla av lek och skoj för lunnefåglarna Oona och lillebror Baba på Lunneskär. Men när det en dag kommer några främlingar till ön börjar mystiska saker hända. Säsongens sista ägg är plötsligt försvunnet och Oona och hennes vänner befinner sig i en kapplöpning mot tiden för att rädda ägget innan en stor storm slår mot ön.

Visas 31/3 kl 15.00 (OBS tiden!), 80 min, biljettpris 100 kr.

VECKA 13

Bastarden: Den fattige soldaten Ludvig Kahlen anländer 1755 till den karga Jyllandsheden med ett enda mål; Att följa kungens uppmaning att bruka jorden och därigenom vinna rikedom och ära. Men Kahlen får snabbt en fiende. Den skoningslösa godsägaren Frederik De Schinkel, som är ensam härskare över området. De Schinkel anser att heden tillhör honom och inte kungen. Kahlen viker inte ner sig utan tar envist upp den ojämlika striden och riskerar nu både sitt liv, men också bandet med den lilla oroliga familjen som har uppstått runt honom på heden.

Visas 31/3 kl 18.00 (OBS tiden!) & 3/4 kl 19.00, drama, biljettpris 120 kr.

Biljettkassan öppnar 20 minuter före visning